zilvervisjes bestrijden? Prima zelf te doen!

Als er vocht en zetmeel is, zult u waarschijnlijk ook een zilvervis vinden (op z’n Vlaams: suikergast). Deze beestjes houden van donkere en vochtige plaatsen, zoals kelders. Vochtige badkamers zijn ook een grote aantrekkingskracht, evenals keukens waar voedsel wordt gevonden.

Zilvervisjes in huis

Zilvervissen zijn er in een aantal variëteiten, zien er zwaargepantserd uit en krijgen hun naam van hun zilverachtige of grijze kleur. Misschien herkent u hun wortelvormige lichamen en tonnen antennes die naar buiten steken. Ze bewegen zich snel en komen graag ’s nachts naar buiten. Ze hangen voornamelijk rond omdat ze graag knabbelen op zetmeelrijke spullen zoals papier, lijm, droge goederen en ontbijtdozen. Daarnaast is het bekend dat ze gaten maken in kleding en ander textiel.

Zilvervisjes in bed?

Zilvervisjes houden van een donkere, warme, vochtige omgeving. In je matras verzamelt vocht omdat je ’s nachts zweet, en zitten voldoende plekjes voor zilvervisjes in bed. Het is niet echt gezond om zilvervisjes in bed te hebben: je kunt ziek worden van de uitwerpselen vanwege de schimmels die erin zitten. Daarnaast duidt de aanwezigheid van zilvervisjes erop dat je matras vochtig is. Daar kun je ook ziek van worden: hoesten, vermoeidheid en verkoudheid.

Lucht daarom regelmatig je beddengoed en matras tijdens een droge, warme dag. Draai je matras eens in de drie maanden om. Lees verder  onze bestrijdingstrijdingstips tegen zilvervisjes in bed.

Hoe zelf zilvervisjes bestrijden of verjagen?

Als u een van deze sluimerende beestjes uw huis heeft opgemerkt of een plaag heeft, hebben we enkele tips, namelijk :zelf zilvervisjes bestrijden!

Oude papieren trekken zilvervisjes aan

Er zijn verschillende natuurlijke benaderingen om zelf zilvervisjes te bestrijden. Hiervoor zijn dus geen chemicaliën nodig.

Als u plots zo’n beestje ziet, is dat geen groot probleem. Het is wanneer ze in groter aantal verschijnen dat het gevaarlijk wordt! Om hen te ontmoedigen massaal aan te komen, neem deze volgende preventieve maatregelen:

  • Zilvervisjes vinden de geur van cederhout niet lekker. Spray met cederolie op de plekken waar je ze opmerkt!
  • Sommige mensen melden dat gedroogde laurierbladeren een effectief insecten werend middel zijn.
  • Laat geen stapels kranten en papieren rondslingeren. Verwijder op dezelfde manier oude kartonnen dozen in de kelder.
  • Berg kleding die u een eind niet draagt op in gesloten bakken en op een droge plaats.
  • Houd droog voedsel in dozen met een goed gesloten deksel.
  • Dicht eventuele scheuren of kieren af ​​met waterdicht materiaal om te voorkomen dat ze het huis binnenkomen of daar eieren leggen.

Ecologische zilvervisjes lokdoosjes en spray’s

Zilvervisjes komen op de geur van de lokdoosjes af. De beestjes kruipen door de kleine gaatjes en de kleefstof houden ze tegen. Bovendien lokken ze ook ander kruipend ongedierte aan. Zet ze achter kasten of in je keukenkastje. Ze schuilen ook graag tussen tussen spleten en kieren! De spray’s werken ook effectief ,maar let wel op met kinderen in de buurt. Zilvervisjes leggen veel eitjes en kunnen zich dus snel verspreiden! Hou de spray dus bij de hand!

Wat als de zilvervisjesplaag tè groot wordt?

Last van een ware zilvervisjesplaag? Professionele ongediertebestrijders zijn getraind in het omgaan met complexe plaagproblemen. Door hun speciale opleiding en ervaringen, identificeren ze lastig te bestrijden ongedierte en hebben deskundige kennis van hun levenscyclus. Ontdek of de plaagprofessionals ervaring hebben met uw type plaagprobleem. Sommige ongediertebestrijders zijn gespecialiseerd en u wilt uiteraard een bedrijf met expertise voor de zilvervisjes.

Kosten zilvervisjes bestrijden

Beschrijving van zilvervisje

Bespreek wat de ongediertebestrijder zal doen op het gebied van preventie, de kosten, hoe lang het zal duren en hoe vaak ze moeten terugkeren voor inspecties. Vraag naar het type chemicaliën dat wordt gebruikt en bespreek de kosten op voorhand! Zorg ervoor dat u ook alle aspecten van de overeenkomst begrijpt voordat u iets ondertekent. Stel vragen als dat nodig is.