085 - 051 6051

Het voorkomen van vliegen op kantoor kan soms moeilijk zijn. Toch is het mogelijk om ervoor te zorgen dat vliegen je niet om de oren vliegen. Hieronder vind je enkele suggesties om de aanwezigheid van vliegen te beperken: 

  • Zorg ervoor dat voedsel en drank goed bewaard worden. 
  • Zorg ervoor dat rommel en oude voedselresten meteen opgeruimd worden. 
  • Maak gebruik van vliegennetten of vliegenlijmen om vliegen te vangen. 
  • Maak gebruik van elektrische insectensprays om vliegen weg te jagen. 
  • Zet een ventilator in de kamer om de vliegen te verjagen als ze aanwezig zijn. 

Er zijn echter geen garanties dat deze methoden de vliegen helemaal verdrijven. Toch is het een goed idee om deze maatregelen te nemen om het risico van vliegen op kantoor te verminderen. Het is belangrijk om het kantoor schoon te houden. Veeg alle stof en vuilnis op om te voorkomen dat het een aantrekkelijke omgeving wordt voor vliegen. Veel kantoorgebouwen hebben ramen die open kunnen, waardoor vliegen in het gebouw kunnen komen. Zorg er daarom voor dat deze ramen gesloten worden als ze niet in gebruik zijn. 

fruitvliegjes op een sinaasappel

Sluit ook alle deuren naar het kantoor zodat vliegen niet naar binnen kunnen komen. Sommige kantoorgebouwen hebben een vliegengaas die kan worden gebruikt om vliegen buiten te houden. Insectendoders en vliegvlokken kunnen ook worden gebruikt om extreem hardnekkige vliegen te bestrijden. Plaats deze echter alleen in kleinere ruimtes, om de veiligheid van de werknemers op kantoor te garanderen. Vermijd het gebruik van chemische middelen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. 

Het belangrijkste bij het bestrijden van vliegen op kantoor is om ervoor te zorgen dat er geen onnodige ruimte voor luchtcirculatie is. De meeste kantoorgebouwen zijn geïsoleerd, waardoor de luchtvochtigheid wordt beperkt. Verminder de verwarming en de ventilatie als er geen andere mogelijkheid is. 

Kan ik vliegen ook wegjagen i.p.v. dood maken? 

Gelukkig is er goed nieuws: vliegen kunnen worden weggejaagd in plaats van gedood, en er zijn verschillende manieren om het te doen. Hieronder vind je een beknopt overzicht van de belangrijkste methoden: 

Fysieke verdrijving 

Je kunt vliegen fysiek wegjagen door rond te zwaaien met een doek of een laken, door luchtstoten uit een ventilator te creëren, of door het gebruik van elektrische vliegengeneratoren. 

Natuurlijke oplossingen 

Er zijn een aantal natuurlijke oplossingen om vliegen weg te jagen die kunnen worden gebruikt. Denk hierbij aan het gebruik van citroen, peper, tabaksbladeren of koffiedik, of een combinatie hiervan. 

Chemische oplossingen 

Er zijn ook enkele chemische verdrijvingsmiddelen die kunnen worden gebruikt om vliegen op afstand te houden. Denk hierbij aan het gebruik van insecten werende sprays, en andere chemische producten die specifiek gericht zijn op het bestrijden van vliegen. 

Hoewel het doden van vliegen een veelgebruikte methode is om zich te ontdoen van deze insecten, is het vrij eenvoudig om aan te tonen dat het mogelijk is om vliegen weg te jagen, in plaats van ze te doden. Door verschillende methoden uit de bovenstaande lijst te proberen, kunt u vliegen effectief laten bewegen zonder dat u deze hoeft te doden. 

Hoe zorg ik dat vliegen niet meer terugkomen? 

De meeste mensen zijn geneigd om chemicaliën of sprays te gebruiken om de vliegen weg te houden, maar er zijn meer natuurlijke methoden die net zo effectief zijn. Houd geen afval of voedsel op kantoor, dat is een van de belangrijkste methoden om ervoor te zorgen dat vliegen niet meer terugkomen. Zorg ervoor dat alle resten worden gedumpt en dat alle open containers, zoals blikken of bakjes, onmiddellijk worden geledigd. Gebruik ook bloemen of kruiden. Een druppel olie van munt, basilicum, lavendel of eucalyptusolie in een container met warm water houdt de vliegen weg. Vergeet echter niet om de geuren regelmatig te vervangen. 

Als je alle bovengenoemde tips volgt, zul je merken dat je vliegen en andere insecten buiten houdt. Een schoon en geordend kantoor, het gebruik van bepaalde kruiden, een vliegenvanger, of een zelfgemaakte vliegen trekker, dat zijn allemaal geweldige manieren om je kantoor vliegenvrij te houden. 

Kunnen vliegen op kantoor kwaad buiten het feit dat het irritant is? 

Het is belangrijk om te weten dat vliegen meer dan alleen een irritante overlast kunnen veroorzaken. Ze kunnen ook de algehele schoonheid en hygiëne van een kantoor aantasten en meer schade veroorzaken. Daarom is het sterk aan te raden dat u actie onderneemt en het probleem aanpakt, voordat het groter wordt. 

De schoonheid en hygiëne binnen een kantoor aantasten als er vliegen rondzwerven is een aanzienlijk probleem waarmee elke organisatie te maken kan krijgen. Als het probleem niet aangepakt wordt, kan het leiden tot een slechte gezondheid en hygiëne voor de mensen die in dat gebied werken. Daarnaast kan het leiden tot schoonmaakproblemen en zelfs meer schade aan het gebouw. 

Gelukkig zijn er verschillende acties die momenteel kunnen worden ondernomen om het probleem aan te pakken. De beste optie is om dit probleem preventief aan te pakken door de kantoorruimte in goede staat te houden. Zorg ervoor dat er geen etensresten of open voedsel achterblijven en dat er geen overwoekerde plekken in het gebouw achterblijven. Als er eenmaal vliegen in het gebouw zitten, kunt u proberen om de overtollige vliegen te verwijderen met een chemische spray of een elektrische vliegenvanger.