085 - 051 6051

De veiligheid op het werk is een belangrijk onderwerp. De aanwezigheid van wespen op de werkplek kan gevaarlijk zijn en het is belangrijk om te weten hoe je hiermee om kunt gaan.  

Eerst en vooral moet je letten op de voedselbronnen die wespen naar je werkplaats kunnen aantrekken. Zorg ervoor dat het voedsel dat je hebt gegeten, opgeruimd en weggedaan is voordat het te donker wordt. Zet voedsel niet buiten noch binnen, zodat het niet als voedselbron kan worden gezien. Ook moet je voortdurend opletten op ramen, voegen en spleten waar wespen het gebouw kunnen binnendringen. Ook zouden de deuren en ramen vrij van kieren en spleten gehouden moeten worden om het binnendringen door wespen te voorkomen. Als een wesp de werkplaats binnendringt, moet je proberen om het dier kalm en rustig te verwijderen.  

Wees voorzichtig als je in een situatie bent waarin je meerdere wespen op het werk tegenkomt. Het is belangrijk om niet te schreeuwen en niet te gillen. Blijf in een rustige omgeving om te voorkomen dat je door de wespen wordt gestoken en stel professionele hulp in als je de situatie als gevaarlijk ervaart.  

Hoe moet ik wespen wegjagen? 

Als het gaan om wespen weg te jagen, is het belangrijk om de veiligheid van personen, dieren en de omgeving te garanderen. Pas geweld of vergif alleen toe als het echt noodzakelijk is. Waar mogelijk, gebruik je het beste natuurlijke of humane methoden. Zorg er ook voor dat je rekening houdt met de lokale regelgeving en verordeningen over het gebruik van pesticiden. Als je het gevoel hebt dat de klus te groot is, zoek dan hulp van een professionele ongediertebestrijder. Met deze informatie in acht genomen, kan je gaan voor een veilige, effectieve oplossing voor het wegjagen van wespen. 

wespen op werk

De meest effectieve manier om wespen te verwijderen is door middel van chemische bestrijding. Neem contact op met een lokale ongediertebestrijding om je hiermee te helpen. Er zijn ook bepaalde middelen die je kunt gebruiken. Houd er echter rekening mee dat deze middelen giftig kunnen zijn en dat je eerst hulp van een professionele ongediertebestrijder moet zoeken als de klus te groot is. 

Er zijn ook niet-chemische oplossingen om wespen te verwijderen. U kunt bijvoorbeeld vallen of vliegengordijnen gebruiken om wespen buiten te houden. Ook kunt u een product gebruiken dat de geur van wespen wegneemt, wat kan helpen om ze weg te houden. Er zijn ook veel vrij verkrijgbare producten die wespen wegjagen, maar deze kunnen giftig zijn dus gebruik deze met de grootste voorzichtigheid. 

Een alternatieve oplossing is om de nesten te verwijderen. Als de nesten gevonden worden, verwijder ze dan veilig door middel van een stofzuiger of water. Wees voorzichtig bij het verwijderen van de nesten omdat, als je in aanraking komt met de wespen, ze je kunnen steken of in je ogen kunnen kruipen. 

Tot slot, als je niet zeker weet hoe je de wespen moet wegjagen of als het probleem te groot is, zoek dan hulp van een professionele ongediertebestrijder. Ze zullen je deskundig advies geven en helpen om een veilige en effectieve oplossing te vinden. Zo worden ongewenste wespen op een veilige en verantwoorde manier verwijderd. 

Wespen wegjagen: tips 

Hier volgen enkele tips voor het geval je in aanraking komt met wespen: 

  • Wees voorzichtig bij het naderen van een nest. Wespennesten bevinden zich meestal in holle bomen, in stapels brandhout, in of onder dakgoten en in luiken. Dek de opening waarbinnen de wespen zich bevinden af met een stuk plastic, zoals een plastic zak, om de bedreiging te minimaliseren. 
  • Gebruik geen chemische middelen om wespen te verwijderen of te verdrijven. Om een wespennest uit je bedrijf te verwijderen, is het het beste om hulp in te schakelen van een professionele plaagbestrijder. 
  • Verzamel geen nesten. Het verzamelen van een wespennest kan ernstige gevolgen hebben, dus het is het beste om direct contact op te nemen met een plaagbestrijder. 
  • Voorkom dat wespen naar je bedrijf komen door het gebied schoon en vrij van afval te houden. Zorg er ook voor dat er geen eetbare dranken en voedingsmiddelen buiten worden gehouden, omdat dit wespen kan aantrekken. 
  • Laat je werknemers weten dat er wespen in de buurt zijn, zodat er voorzichtigheid wordt betracht.  

Als u meer hulp nodig heeft bij het verwijderen van wespen, neem dan contact op met een professionele ongediertebestrijder, die u kan helpen met advies en een veilige en effectieve oplossing. Zo kunnen ongewenste wespen op een veilige en verantwoorde manier worden verwijderd. 

Kan ik wespen ook wegjagen i.p.v. dood maken? 

Hoewel het verleidelijk is om wespen te doden wanneer ze opduiken, is het veel beter om ze weg te jagen. Er zijn een paar manieren waarop u dit kunt doen zonder hen kwaad te doen. 

Het eerste wat je kunt doen, is om ervoor te zorgen dat je geen etensresten in de buurt hebt. Wespen houden van zoetigheid en dingen die rijk zijn aan suiker. Als je een openblijvende drinkbeker of een schaal met snacks laat liggen, zullen ze deze komen veroveren. Zorg ervoor dat al uw voedsel en dranken afgedekt zijn en weggegooid worden als je ermee klaar bent. 

Als je al een wespennest hebt gezien, is het een goed idee om hun nest te verplaatsen. Je kunt een vliegenmepper gebruiken om papierachtige nesten makkelijk te verplaatsen. Als je insecten hebt die zich hebben gevestigd in muren of onder daken, kun je een professionele bestrijder inroepen om het nest te verplaatsen. 

Je kunt ook wespen wegjagen door middel van geur. Er zijn een aantal natuurlijke producten die wespen op afstand houden. Dit omvat thee-olie, lavendelolie, citroenzeep en citronella. Spuit deze oliën op plaatsen waar je wespen hebt gespoten, in de buurt van ramen en deuren of op plaatsen waar je hun nest hebt gevonden. 

Ten slotte kun je wespen wegjagen door middel van verstoring. Door grote geluiden te maken, kun je de wespen proberen te laten vertrekken. Je kunt ook een stuk krant of tijdschrift gebruiken om de insecten weg te slaan als ze terugkeren naar hun nest. 

Zoals je kunt zien, zijn er verschillende manieren om wespen weg te jagen, zonder hen kwaad te doen. Als je probeert om wespen op afstand te houden, houd er rekening mee dat deze methoden het best werken als je er vroeg bij bent.  

Kan het spul dat je gebruikt tegen wespen de dieren kwaad? 

Het antwoord op de bovenstaande vraag is: het hangt ervan af. Er zijn vele verschillende soorten pesticiden die worden gebruikt om wespen te bestrijden, en elk van hen heeft een ander effect op andere dieren. De meeste pesticiden die worden gebruikt om wespen te bestrijden, zijn alleen bedoeld om de volwassen wespen te doden en de larven te doden. Hierdoor wordt de populatie van de wespen onder controle gehouden. Sommige pesticiden kunnen echter negatieve gevolgen hebben voor andere dieren. Het is belangrijk om te onthouden dat pesticiden een giftig middel zijn, dus moeten ze met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt. Dit betekent dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat u alleen pesticiden gebruikt wanneer dit absoluut noodzakelijk is.  

Wanneer u pesticiden gebruikt, moet u alle voorzorgsmaatregelen volgen om ervoor te zorgen dat deze veilig worden gebruikt en op de juiste manier worden afgevoerd. Om ervoor te zorgen dat deze pesticiden niet schadelijk zijn voor andere dieren, moeten gebruikers ervoor zorgen dat ze alleen worden gebruikt volgens de aanbevelingen van de producent. Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van pesticiden niet noodzakelijk is: er zijn vele andere opties die kunnen worden gebruikt om de populatie van de wespen onder controle te houden.