085 - 051 6051

De boom die inmiddels al langere tijd op jouw terrein staat moet nu toch echt een keer verwijderd worden. Misschien is hij getroffen door onweer of andere omstandigheden of misschien staat hij simpelweg gewoon op de verkeerde plek of zelfs volledig in de weg. Er bestaan een verschillend aantal mogelijkheden om jouw boom te verwijderen, maar daar komt helaas wel een aantal risico’s bij kijken. In dit artikel lees je daarom ook of het verstandig is om deze klus zelf aan te pakken of om hem gewoon uit te besteden.

Kennis

Voor het verwijderen van een boom heb je een brede kennis nodig over dit onderwerp. Deze klus moet je niet onderschatten en je moet dus ook zeker niet met een willekeurige kettingzaag aan de haal gaan. Het is van belang dat jij je gedurende het hele proces bewust bent van de eventuele risico’s.

Deze filmpjes dat huizen of auto’s volledig verwoest werden door een inschattingsfout bij het kappen van een boom, moeten je toch enigszins bekend voorkomen. Bedrijven die de betreffende klus onder handen nemen, hebben inmiddels al zoveel ervaring opgedaan of hebben in ieder geval de goed ontwikkelde kennis om deze klus met 100% succes af te ronden.

Geld en risico’s

Het klinkt alleen maar logisch dat wanneer jij het werk laat uitbesteden je hiermee een heel groot aantal risico’s achterwege laat. De bedrijven met de juiste kennis en het juiste gereedschap weten in elk geval precies wat ze doen. Bomen kappen klinkt niet erg ingewikkeld, maar er komt toch wel veel bij kijken. Wanneer jij een bedrijf inhuurt, krijg je uiteindelijk natuurlijk een rekening.

Deze mensen hebben goed werk geleverd, jij bent van je boom af en je kunt de rekening betalen. Deze rekening is er niet of is in ieder geval minder groot wanneer je de betreffende klus zelf aanpakt. De afweging die je dus eigenlijk maakt wanneer je twijfelt tussen het uitbesteden of het zelf aanpakken, is de afweging tussen geld en risico’s. Wanneer jij besluit het zelf te doen, komt daar simpelweg een groter aantal risico’s bij kijken dan wanneer je het werk uitbesteedt. Wel scheelt het je geld. In dit geval kan ik je alleen maar adviseren dat, wanneer je er in ieder geval voor kiest om het project zelf te gaan doen, de rekening vele malen hoger zal zijn wanneer er iets fout gaat. Veiligheid moet te allen tijde voorop staan. Denk hier goed bij na wanneer jij besluit je boom te kappen!