085 - 051 6051

Heb je last van vervelende wespen in je tuin of rondom je huis? Geen paniek! In deze blog delen we handige tips en trucs om wespen te verjagen en wespennesten veilig te verwijderen. Als expert op het gebied van ongediertebestrijding, kennen we de beste manieren om deze prikkelende situatie aan te pakken. Dus lees snel verder en ontdek hoe je jouw tuin weer wespenvrij maakt! 

Wespen verjagen en wespennest verwijderen

Natuurlijke afweermiddelen 

Wist je dat wespen een hekel hebben aan bepaalde geuren? Een natuurlijk afweermiddel dat goed werkt, is kruidnagelolie. Meng wat kruidnagelolie met water en spuit het rond de plekken waar je veel wespen ziet. De geur zal ze op afstand houden. Een andere optie is het plaatsen van schaaltjes met azijn, citroen of komkommer op strategische plekken. Wespen hebben een hekel aan deze geuren en zullen de benen nemen. 

Gebruik van wespensprays 

Voor een directe oplossing kun je wespensprays gebruiken. Deze zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij de meeste tuincentra en supermarkten. Volg altijd de instructies op de verpakking en draag beschermende kleding tijdens het gebruik. Spuit de spray op een afstand en vermijd direct contact met de wespen. 

Wespenvallen plaatsen 

Een eenvoudige en effectieve manier om wespen te verjagen is het plaatsen van wespenvallen. Vul de val met zoete vloeistoffen zoals limonade, siroop of bier om de wespen te lokken. Zodra ze binnenkomen, kunnen ze er niet meer uit. Leeg de val regelmatig en plaats deze niet te dicht bij je zit- of eetgedeelte. 

Beschermende kleding dragen 

Als je van plan bent een wespennest te verwijderen, draag dan altijd beschermende kleding. Een dikke trui met lange mouwen, een lange broek, handschoenen en een gezichtsmasker zijn essentieel. Voorkomen is beter dan genezen, dus neem geen risico’s als het om wespen gaat. 

Wespen verjagen en wespennest verwijderen

Wespennest verwijderen 

Het verwijderen van een wespennest kan gevaarlijk zijn, dus als je niet zeker bent van je capaciteiten, roep dan de hulp in van een professionele ongediertebestrijder. Als je het zelf wilt proberen, wacht dan tot het donker is, omdat wespen dan minder actief zijn. Gebruik een speciale wespenspray om het nest te behandelen en wacht minstens 24 uur voordat je het nest verwijdert. Let op: sommige wespensoorten kunnen agressief reageren als hun nest wordt bedreigd, wees dus voorzichtig! 

Voorkom toekomstige overlast 

Om toekomstige wespenplagen te voorkomen, is het belangrijk om je omgeving minder aantrekkelijk te maken voor deze insecten. Zorg ervoor dat afvalbakken goed afgesloten zijn en laat geen voedselresten rondslingeren. Controleer regelmatig je tuin op mogelijke nestplaatsen, zoals onder dakranden, in de grond of in schuren. 

Met deze tips en trucs ben je goed voorbereid om wespen te verjagen en wespennesten op een veilige manier te verwijderen. Wees altijd voorzichtig en neem geen onnodige risico’s. Een wespensteek kan behoorlijk pijnlijk zijn, vooral als je allergisch bent. Als je twijfelt, aarzel dan niet om professionele hulp in te schakelen. Succes en geniet van een wespenvrije zomer!