085 - 051 6051

Voordelen van de professionele Ovi-Catch Muggenval

De Ovi-Catch™ is gebaseerd op technologie die is ontwikkeld en getest tijdens de uitvoering van onderzoek dat is uitgevoerd in het laboratorium van de Centers for Disease Control and Prevention in Puerto Rico.

 1. NIET-GIFTIG. Milieuvriendelijk | Bevat geen pesticiden
 2. ECONOMISCH. Lagere arbeids- en uitrustingskosten | Geen batterijen of elektriciteit nodig.
 3. EFFECTIEF
  • Sleutelcomponent voor geïntegreerd muggenbeheer.
  • Valt en doodt volwassen muggen, vooral Aedes aegypti.
  • Voorkomt het uitkomen van ongeveer 130 eieren per vrouwtje.
 4. DUURZAAM. Robuust, duurzaam gegoten ontwerp.
 5. MAKKELIJK TE GEBRUIKEN. Eenvoudig te monteren, service en onderhoud.

De professionele Ovi-Catch muggenval is speciaal ontworpen om vrouwelijke muggen te vangen tijdens de broedcyclus. Studies tonen aan dat het gebruik van muggenvallen in AGO-stijl effectief zijn bij het bestrijden van muggen, zoals  Aedes aegypti  en  Aedes albopictus, die bekende dragers zijn van chikungunya-, dengue- en Zika-virussen.

Commerciële toepassingen met de Ovi-Catch muggenval

 • De muggenval kan worden gebruikt voor beheersing en bestrijding van Aedes aegypti en Ae. albopictus- muggen waarvan bekend is dat ze Zika, dengue, gele koorts, chikungunya en andere virussen verspreiden
 • aegypti en Ae. albopictus- muggen komen voor in tropische en subtropische landen over de hele wereld, inclusief de territoria van de Verenigde Staten en het zuiden van de Verenigde Staten waar deze muggenvangers reeds grootschalig worden ingezet.

vallen voor muggen

Competitieve voordelen Ovi-Catch muggenvanger

 • Ovi-Catch muggenvangers trekken vrouwelijke muggen aan die op zoek zijn naar een plek om eieren te leggen
 • 100% niet-toxische val waarbij geen insecticide wordt gebruikt
 • Met succes in het veld getest in gemeenschappen en aangetoond dat het de muggenpopulaties en de virussen die ze verspreiden, vermindert
 • Wordt momenteel in Puerto Rico gebruikt om de verspreiding van het Zika-virus via muggen onder controle te houden

Pluspunten van een Ovi-Catch muggenval

Wat is een Ovi-Catch muggenval?

Muggen zijn verantwoordelijk voor de verspreiding van veel virussen die mens en dier ziek kunnen maken, waaronder dengue, zika, chikungunya, gele koorts en meer. De nieuwe autocidal gravid ovitrap (AGO) muggenval welek is onmtwikkeld dor het Centers for Disease Control and Prevention (CDC’s) is een goedkope, eenvoudig te monteren en gemakkelijk te onderhouden muggenval die gericht is op vrouwelijke muggen die op zoek zijn naar een plek om eieren te leggen.

De huidige Ovi-Catch muggenvanger is 45 cm hoog en is gemaakt van een emmer van 18 liter inhoud. Het unieke ontwerp van de AGO-val lokt muggen met water en een volledig natuurlijke, organische lokstof van hooi. Eenmaal binnen worden vrouwelijke muggen gevangen op een niet-toxische, kleverig lijmbord die in de opvangkamer is geplaatst.

De AGO-val is reeds met succes gebruikt bij muggenbestrijding programma’s voor het beheersen en bestrijden van muggen. Veldproeven waarbij de AGO-val in de meeste huizen in een gemeenschap is geïnstalleerd, hebben aangetoond dat het niet alleen de muggenpopulaties vermindert, maar ook het aantal infecties.

Dit betekent dat in de gemeenschap waar Ovi-Catch AGO-muggenvallen zijn geïnstalleerd, minder mensen ziek worden van muggenbeten. Kleinschalige veldproeven waren zo succesvol dat CDC en het Puerto Rico Department of Health grootschalige installatie van AGO-vallen implementeren in verschillende gemeenschappen om de muggenpopulaties en de virussen die ze verspreiden te helpen verminderen.

Wat is een Ovi-Catch muggenval

Waar zijn deze professionele vallen voor het vangen van muggen inzetbaar?

Ovi-Catch AGO professionele vallen voor het vangen van muggen zijn vooral inzetbaar  bij bedrijven en particulieren waar veel overlast van muggen is. Met name in gebieden waar stilstaand water aanwezig is. Professionele gebruikers van deze muggenvangers zijn:

 • Maneges
 • Veehouderijen
 • Paardenhouders
 • Campings
 • Recreatieparken

Particulieren welke thuis of elders paarden houden kunnen natuurlijk ook perfect gebruik maken van deze innovatieve niet giftige muggenvanger.

Kijk voor meer informatie op deze link