085 - 051 6051

Het is zomer en je zit binnen met de deur open. Binnen no-time zitten er allemaal insecten in je huis: muggen, vliegen, spinnetjes… Super vervelend, want deze ongenodigde gasten wil je natuurlijk liever buiten de deur houden. Hoe je dat doet? Nou, bijvoorbeeld met een hor. Met een hor voor je raam of deur kun je zonder zorgen deze lekker openzetten tijdens de zomermaanden. Daarnaast biedt het ook nog andere voordelen. We zetten ze daarom in dit artikel voor je op een rij en lichten de verschillende typen horren uit. Op naar een zomer in een insectenvrij huis!

Horren houden ongedierte buiten

De belangrijkste en voornaamste reden om een hor te plaatsen is om ongedierte of insecten buiten te houden. Je wilt in de zomermaanden je raam of deur natuurlijk lekker open kunnen zetten om wat frisse lucht binnen te krijgen, maar het is de bedoeling dit wel te doen zonder dat er van alles naar binnen komt vliegen. Met een hor weiger je de toegang tot je huis.

Horren zorgen voor extra ventilatie

Niet alleen het buitenhouden van ongedierte en insecten is een voordeel van een hor. Een hor kan namelijk ook zorgen voor extra ventilatie in je woning, wat natuurlijk erg gezond is om voor je en prettig op warme zomeravonden als het eindelijk een beetje af gaat koelen.

Horren beschermen bij hooikoorts

Horren zorgen ervoor dat de rondzwevende pollen niet je huis inkomen. Heel prettig als je in de lente- en zomermaanden last hebt van hooikoorts en toch wilt genieten van frisse buitenlucht in huis.

Horn voordelen

Soorten horren

Dubbele rolhordeur: Deze hor is ideaal bij bredere deuropeningen. Deze hor zorgt ervoor dat het door middel van een inventieve constructie mogelijk is om een deel van de deur af te sluiten en de rest te gebruiken als opening.

Plissé horren: De bekende plisse horren zijn gebaseerd op de Japanse vouw oplossing voor grote oppervlakken. Het horgaas rolt niet op, maar vouwt zich op. Dit maakt het perfect voor schuifpuien, serres en tuindeuren.

Inklem raamplissé: Een strak model hor met hetzelfde gaas als de hordeur. Je kan deze open en dicht schuiven zonder geluid te maken. Ideaal voor een slaapkamer raam!

Inklem hotten: Dit type hor wordt veelal gebruikt voor draaikiepramen. Je klemt deze hor gemakkelijk en snel in de raamopening.